dissabte, 7 d’abril del 2012

Expressió logicomatemàtica


A l’assignatura d’Expressió i comunicació, després de treballar l’expressió plàstica, hem treballat l’expressió logicomatemàtica i ara toca publicar-ho al blog.
Un cop explicats, entesos i interioritzats els conceptes logicomatemàtics que cal treballar amb els infants, en grups de 3-4 persones, hem preparat dos activitats per afavorir el procés logicomatemàtic en infants de 0-6 anys. També hem elaborat els recursos materials d’una de les activitats.
Hem exposat les activitats a la resta de companys i les hem posat en pràctica fent-los-hi participar.
Crec que totes les activitats són interessants i els recursos materials estan força elaborats.
Explicaré l’activitat “Experimentació amb fruites” perquè penso que és molt completa, a part de treballar conceptes logicomatemàtics també promou bons hàbits alimentaris, perquè l’activitat s’acaba amb un àpat (esmorzar o berenar) on els infants gaudeixen provant i menjant fruita.
Les educadores fan seure els infants en rotllana i col·loquen al mig una capsa amb fruites (pomes, peres, plàtans, mandarines, maduixes, kiwis, etc).
Primer, pregunten als infants si coneixen alguna de les fruites, si les han tastat, si els hi agraden, etc, així també treballen el llenguatge verbal i la identificació de les fruites.
Després, deixen que els infants manipulin les fruites. A continuació, les educadores els hi proposen que classifiquin les fruites segons alguna de les seves característiques:
  • Mesura: volum (gran/petit), pes (pesat/lleuger).
  • Qualitat: color, textura (llis/rugós), etc.
Per acabar, a gaudir amb l’àpat de fruites (es pot preparar una macedònia).